duminică, 31 ianuarie 2010

Cocalariatul II

Sau III sau IV....nu mai tin sirul intamplarilor din ultimii 2-3 ani din seria asta, dar pe acest blog e cu siguranta al doilea post intitulat ca atare.

Primul a fost neutru, amuzant si cu titlul de recomandare.

In acest moment (ieri dupa-amiaza mai exact) abia mi-am domolit cu greu exasperarea, disperarea si sentimentul acut de nesiguranta.

Fapt: Petronela ramase iar chioara de un far (celalalt de data asta - dreptul). Cumparat bec de la benzinarie (a 4-a din cate am incercat pe DN1) si amanat schimbarea pe sambata dimineata totusi.

Acum, am mai bantuit ca o doamna destoinica si descurcareata prin targul de masini, celebru pentru Bucuresteni, lovit aprig (CICA !!!) de criza in ultimul an, caruia nu am de gand sa ii dau nume, deci nu era nici o premiera incercarea mea de a folosi servicii platite intr-un loc si zona comerciala special dedicata, nici eu vreo domnita ingenua asteptandu-ma la vreun ajutor nemaintalnit. Si cum stiu ca zona cu pricina este frecventata si populata de nationalitati inlocuitoare, m-am inarmat cu rabdare si detasare cat am putut eu din mintea mea obosita dupa o saptamana de munca si iata-ma-s infiintata la poarta targului cu pricina.

Mai fratilor, cand Mihai Bendeac facea ca toate visele pe blogul domniei sale, cand dispera si se intriga pana la apoplexie ca astia ne ucid (cocalarii, tziganii daaaa) si ne iau locul, tara si dreptul la o existenta tihnita l-am crezut dement si pusti apucat.

Personal, am fost un fan mai mult sau mai putin declarat al culturii reale a etniei mentionate si regret nespus evolutia minoritatii sau atitudinea romanilor fata de ei dar modul in care am fost tratata, hartuita, jefuita si agresata ieri este inimaginabil pentru Romania secolului 21 ! Nu sunt nici o doamna netrecuta prin viata, netraita si ne-tratata traditional de hoarde de domni coloarati sau doar cocalarii de periferie. Le-am facut insa fata toata viata cu succes, cu mintile intregi si am sfarsit de fiecare data imprietenindu-ma cu ei.

De data asta insa: s-a sarit pe mine de la poarta, mi s-au cerut in permanenta bani, mi s-a luat portofelul din mana sa se verifice cati bani am, nu mi s-a permis sa parchez masina pe nici unul din multitudinea de locuri de parcare libere din targul amintit, mi s-a cerut sa las masina o zi intreaga pentru o simpla schimbare de bec, mi s-a spus chiar ca nu se poate face asa ceva sau s-a incercat sa mi se vanda o masina. Nu am fost lasata sa imi deschid propria capota la masina, nu am fost crezuta ca masina imi apartine (nu, nu am dat curs unor asemenea solicitari de legitimare sau consultare a talonului masinii). Domnii mai colorati ce au tot insistat sa faca toate aceste fapte dezinteresate si profund crestinesti nu erau insa in stare sa deschida nici ei capota unui Renaul Clio III ca Petronela, in ciuda apostrofarii mele vehemente "Vezi-ti de treaba dumitale domnisoara, nu te baga, ca te "ajutam" noi, nu asta vrei !?".

Si toate astea fara sa apuc eu sa cer ajutorul cuiva....Pur si simplu eram prin zona, aveam fata de victima (sau femeie cu masina si nevoie de asistenta "tehnica") iar baietii DISPERATI !

Nu o sa ma intreb retoric nici de ce nu intervin "fortele de ordine" prezente in zona, mai ales intr-o zi ca asta in care incepem sa realizam NIVELUL la care s-a ajuns in Romanica. Lumea interlopa e la putere...literalmente. In tara in care judecatorii si procurorii se incuscresc cu cei mai agresivi capi ai lumii interlope, in care familia presendintelui ales (?!) are legaturi publice si demonstrate cu aceeasi lume colorata, certata cu legea (in modul desuet si depasit al definitiei ei data de lumea incaltata si coborata din copaci) noua ce ne mai ramane de facut ?

Am trecut cu greu dar cu succes, acum vreun an si ceva, peste mici altercatii de cartier cu nationalitatile inlocuitoare ce detin mici afaceri familiale in zona. Aceasta calitate pare sa le aduca in proprietate, automat, si strada din vecinatate, pe care tu, sofer ignorant si recalcitrant, poti trece sau incerca sa parchezi. Am acceptat oarecum resemnata explicatia ce mi-a fost oferita la o saptamana - doua, dupa investigatii discrete dar avizate "din interior", cum ca "eeeh, baietii, angajatii... ei nu fac asa (detinatorii afacerilor numite)....dar angajatii ...".

Am fost toleranta, impaciuitoare si realista...desi destul de patita la viata mea. Alte vremuri, alte imprejurari mi-am tot zis eu ! Am avut si am si informatii dintre ei. Nu am fost aceasta indignata justitiara si mi-am vazut sanatos dar demn de viata si interesul propriu, am crezut eu.

Ieri dupa-amiaza insa ajunsesem in pragul apoplexiei! Nu mai puteam inghiti si am realizat ca este foarte bine pentru mine ca nu am o arma la indeamana. Cred ca m-as fi prins usor cum sa o folosesc si as fi facut-o ! Nu imi mai doresc nici un fel de arsenal de autoaparare, caci la cat de prost stau in ultima vreme cu nervii sigur, sigur il voi folosi cu prima ocazie !

In final, dupa o zi de hartuiala si rugaminti de a fi macar lasata in pace, am ajuns in 1-2-3-4 service-uri auto, dintre care 2 autorizate Renault (nu, nu cel cu portiera de alta culoare sau mecanismul din interiorul ei care nu face parte din ea si deci nu poate fi schimbat sau macar verificat de ei !).

Ei bine, pret de 6 ore si 4 locatii de specialitate NIMENI nu a reusit sa schimbe un bec de Clio cu succes. Toti sau declarat savant, dupa ce au incasat 60 sau 80 de lei dupa caz (ca atat mai costa o ora de manopera in ultima vreme in service-urile respectabile) ca un bec la farul de Petronela se poate schimba numai daca dai jos bara din fata si demontezi farul cu totul. Au reusit deasemenea sa piarda piese din far. Domnul priceput ce in 3 minute a reusit in final sa monteze amaratul de bec (folosind o clema din dotarea proprie) m-a avertizat ca trebuia sa cumpar tot farul pentru clemele alea...

Mi-e groaza acum de faptul ca in curand va trebui sa ii fac inca o revizie...si pur si simplu nu ma mai tin nervii sa tratez cu nici un GIGEL de service, priceput mester colorat sau albit !

Oare ce ar fi de facut fratilor, ca mie una imi vine sa imi iau campii si sa o tai din tara asta cat mai apuc ?!

PS: In timp ce scriu postul de fata, Mircea Badea face spume la gura (o sa ii plezneasca o vena la cap baiatului asta la un moment dat!) si urla din toti rarunchii lui scelerati ca "ASTA NU E TARA MEA !!! SUNT DOAR CHIRIAS IN TARA ASTA !!! ASTA E TARA LUI BERCEA....MONDIALU', BINEINTELES !"
Fara a dori sa incit la violenta sau sa dau curs pornirilor mele mai mult decat razboinice din acest moment nu pot sa nu intreb totusi (retoric ?!): daca zbieram oare cu totii in cor ne aude cineva...sau trebuie pus mana pe sabii, pistoale si trecut la aplicarea "gafei" fostului ministru de externe Cioroianu ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sa comentam deci impreuna...