duminică, 1 martie 2009

Sa avem cu totii o primavara superba !

Asa cum deja cred ca v-am obisnuit, cand nu se intampla mare lucru prin viata mea (sau poate devin mai discreta si modesta ... :D ) preiau de la altii...mai ales de la persoanele si personajele pe care le citesc...fara a le cunoaste personal.

Cum sunt cateva doamne trecute in blogroll la mine, in scrierile carora ma regasesc...vad asta la Mariana Ciutacu in dimineata asta... Interesant, zic...daca stau sa ma gandesc bine si eu fac asta cateodata, mai putin metodic si programatic. Probabil de aia nici nu mi-au iesit asa spectaculos actiunile alea de corectie.

Ce m-a atins de-a dreptul astazi, 1 martie sunt citatele gasite tot la ea:

" * Singurul motiv pentru care-i întrebăm pe oameni cum le-a fost weekendul e ca să le putem vorbi despre weekendul nostru.
* Majoritatea femeilor știu ce-nseamnă să te simți în fiecare zi tot mai invizibilă.
* Alt lucru ciudat e că, oricât de mult crezi că iubești pe cineva, te dai la o parte când balta de sânge scurs din el se apropie prea mult de tine."

Chuck Pahlaniuk - Monștri invizibili


De multa vreme cochetez mental dar complet diletant cu ocupatia de critic de carciumi. Pur si simplu, fiind o clienta fidela si pasionata a locantelor denumite arhaic si general asa, simt cateodata nevoia sa le analizez cu prietenii, sa recomandand trimitand cate un amic / cunostinta in cautare de asemenea delectari. Trebuie sa recunosc ca m-am regasit oarecum in personajul Anton Ego din dragalashul si inspirationalul film de animatie "Ratatouille". Magistrala interpretarea lui Sir Peter O'Toole, la varsta-i venerabila. M-am indragostit de el, copil fiind, cand am vazut prima data clasicul si superbul "How to steal a million".

Poate ca de la citatul asta mi se trage si cam asta caut si eu prin cate o carciuma:

"Linguini: Can I interest you in a dessert this evening?
Anton Ego: Don't you always?
Linguini: Which one would you like?
Anton Ego: [sees Remy through the window] Suprise me!"


Ma trezesc acum, de ceva vreme (cam de cand mi-am facut blogul), fara sa-mi arog vreo urma de autoritate sau pricepere in domeniu, in pozitia de comentaror al jucariilor virtuale ale altora, persoane publice unii... In realitate e doar o forma de a impartasi cu voi propriile-mi idei si placeri (?!)...vinovate unele.

Da, ma amuza Mircea Badea, il vizionez si citesc. Probabil ma regasesc, ca multi dintre noi, in frustrarile si isteriile lui...
Da, il citesc pe Tudor Chirila - m-a prins prin scrierile lui pline de seva si trairi autentice, desi el ca personaj si chiar muzica lor nu ma atinge in mod deosebit (am trecut si eu prin perioada "Vama Veche" in adolescenta, cand si ei erau altii si vremurile altele). Are din cand in cand porniri de elogiere a libertatii si rebeliunii, oarecum adolescentine, dupa care tanjim toata viata, chiar de ne e frica sa ne manifestam ca atare...

Nu prea ii inteleg specialitatea / meseria lui Cabral si nu ma ating TOATE scrierile sau pasiunile lui...dar implicarea lui sociala ma prinde cateodata, si o consider laudabila.

Nu ma pasioneaza viata politica la nici un nivel, insa comentariile lui Victor Ciutacu mi se par neobisnuit de logice, pertinente, incisive pealocuri (pentru lumea de "deontologi" in care se desfasoara).

Stiu ca Dragos Bucurenci e o vedeta in mediul tinerilor eruditi si ma amuza pasiunea domnisoarelor apropiate de varsta lui (e totusi foarte tanar). Recunosc ca inteleg mai degraba motivatiile amicilor "metrosexuali" sau chiar "ubersexuali" mai apropiati din generatia mea, dar Dragos are un nivel cultural de invidiat pentru varsta lui, un curaj si o elocinta pe care nu i le poate contesta nimeni (nici chiar autoritati culturale recunoscute cu care spre satisfactia-mi s-a duelat in idei si scrieri la un moment dat). Si in plus cand isi expune asa frumos motivatia pentru care se ingrijeste de propria imagine cu atata atentie si rabdare...nu poti decat sa cauti si tu in graba o oglinda in jur ....

Din aceste motive, plus partea de amuzament si relaxare ma delectez, aprope zilnic cu expunerile domnilor de mai sus si a celor nementionati dar prezenti in blogroll. Mi-e mai simplu decat sa citesc ziare si reviste...Constat cu dezamagire ca prietenii de la care s-a si originat pornirea mea publicistica au abandonat proiectele personale temporar...lucru ce ma dezamageste. Va anunt dragilor ca nu intentionez sa renunt si ma voi tine de capul vostru sa va reveniti si sa impartasiti lumii ce se intampla in jurul vostru.

Prin urmare, nu sunt blogger-ita, dar consider bloguletele o modalitate facila si utila (wow...fac versuri :))) ) de a schimba pareri... Asta daca si voi veti binevoi la un moment dat sa comunicati cu mine. Eu una mi-am facut blog si pentru a comenta despre altii intr-un spatiu al meu, nemoderat dar oarecum proprietate personala (simt de taur deh...).

Pana cand veti decide sa va exprimati si pe la mine, eu una va doresc sa aveti o primvara superba, ca vremea de afara. E momentul sa iesim la soare, sa ne decapotam casa...asa cum ne arata oamenii astia la Razvan Exarhu pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sa comentam deci impreuna...