duminică, 28 februarie 2010

Vine primavara ?!

Numai pentru unii se pare. Cei ce au timp sa remarce ca s-a intors inevitabil si voios printre noi.

Pe mine, din pacate, m-a ajuns oboseala .... De aia n-am mai dat nici un semn nici pe aici.

Cum am ratat concertul Chris Rea ...si nici la Cranberries n-am mari sanse sa ajung...si din pacate pare-se ca nici bilete de ACDC nu mai gasesc ma gandeam sa o iau din loc pe campuri...iar, ca si anul trecut.

Da, anul trecut am avut un fel de companie, iar pornirile navalnice de re-conectare cu natura le-am confundat cu altceva. Si ce ? Fuse si se duse....cum s-ar zice prin Oltenia...
Anul asta, vazand ca iese soarele si campurile incep usor-usor sa renasca am simtit din nou fiorul...si de data asta l-am recunoscut, l-am imbratisat...chiar de l-am subestimat si confundat atat de regretabil primavara trecuta. La dreapta si stanga soselei ciuruite de ii zicem cu totii DN1, pe care cu stoicism (pana acum) am luat-o la rulat zilnic, se duce zapada si incepe sa miroasa a primavara.

Primavara e anotimpul meu preferat....doar sunt nascuta atunci (de o fi vreo legatura). Unii isi numara anii vietii in primaveri. Cliseu demodat si siropos intr-adevar, dar in cazul meu se potriveste de minune.

Cum insa nu vreau sa (imi) mai promit nimic, o sa spun doar ca ar fi pacat ca oboseala si munca pana la epuizare, fara finalitate si satisfactii reale, sa ma opreasca sa descopar iar drumurile de tara, mai ales intr-un sezon spectaculos ca asta.

Stiu ca ce fac eu in ultima vreme, pentru unii se numeste "supravietuire" si in nici un caz "traire frumoasa si fericita", doar mi-au spus-o clar....

Mai cred insa ca atunci cand nu esti nascut sa intelegi unele lucruri profunde, sau cand pur si simplu ce te incarca pe tine sunt doar frivolitati si superficialitati este aproape imposibil sa intelegi de ce mirosul de lemn proaspat taiat sau de camp proaspat arat sau plouat ma face sa renasc, imi da bucurie si forta sa mai "supravietuiesc" un an....

Este intre mine si natura, nu e trendy, nu "da bine" si nu pare foarte "fun". Naturii nu ii pasa ce masina conduci sau unde locuiesti.... De fapt, ii pasa...ca pare a fi mai deranjata de motoarele puternice de BMW decat de cele ce consuma putin carburant fosil si emit gaze toxice si mai putin (hibrizii auto?!) si nici foarte incantata de izolarea noastra in betoane si orase nu poate fi incantata.

Am incercat si cu mondenitati, superficialitati si alte lucruri "normale" ! "They just don't work for me !!!", scuzata-mi fie exprimarea in limbi ne-materne, vorbite la mine mai mult de nevoie si cu un accent si iscusinta oribile...(multumesc cunostintelor ce s-au ostenit sa remarce si acest lucru !). Probabil ca de aia nu ma trec ultimele examene la ACCA nici profesorii aia din "Regatul" lor.... nu ma inteleg ce le tot scriu pe foi cu incapatanare...

In concluzie, ma intorc la ce stiu eu sa fac mai bine: sa bantui pe camp si sa traiesc simplu, natural si liber ! Nu ma astept sa inteleaga NIMENI din preajma mea sau din trecutul meu plin de alegeri gresite, asa ca ma voi intoarce la singura mea sursa de inspiratie si confort in ultima vreme: cvasi-salbaticia romaneasca.

TVR Cultural ma trimite acum, printr-un superb documentar-serial de calatorie, "Prin tara zanelor" , de data asta pe malul Lotrului sau in Tara Barsei, la cetatea taraneasca Prejmer (vazut, vizitat rapid anul trecut....ma duc sa aud povesti despre cavaleri Teutoni si Cistercieni la TVR acum).

Am colege care ajunsera la Balvanyos iarna asta....de incercat si asta. ... Sau care se duc in fiecare week-end, "acasa" la Sambata in Fagaras. Poate ajung si eu primavara asta ! Invitatiile par a fi deschise si le anunt astfel oficial ca le voi da curs....:) !

Daca apuc, va mai povestesc...daca nu...ma gasiti pe campuri in primavara asta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sa comentam deci impreuna...